2010, cea mai mica rata a accidentelor aeriene

This item was filled under [ Zboruri ]

Asociatia Internationala de Transport Aerian (IATA) a anuntat ca rata accidentelor din 2010, inregistrate de avioanele construite in Vest, a fost cea mai scazuta din istoria aviatiei, scrie presa internationala.

IATA

Rata accidentelor aviatice din 2010 a fost de 0,6%, ceea ce inseamna ca avut loc un accident la fiecare 1,6 milioane de zboruri. Rezultatul arata o imbunatatire semnificativa fata de anul 2009, cand a avut loc un accident la 1,4 milioane de zboruri, iar comparativ cu situatia de acum zece ani, rata accidentelor s-a redus cu 42%.

In ciuda acestor rezultate, 2010 a fost marcat de una dintre cele mai mari catastrofe aviatice. Printre altele, in aprilie 2010, presedintele polonez, Lech Kaczynski, sotia acestuia, si alti inalti oficiali polonezi si-au pierdut viata intr-un tragic accident de avion, la Smolensk.

La nivel mondial, siguranta aeriana este in prezent de sase ori mai buna decât acum 25 de ani, se afirma intr-un studiu din 2005.

Imbunatatirea sigurantei este datorata tehnologiei superioare, conditiilor de autorizare si de concurenta mai stricte, potrivit BBC.

Autoritatea Aviatiei Civile din Marea Britanie spune ca in comparatie cu toate celelalte moduri de transport, autoturisme, trenuri, raportat la rata de deces pe kilometru, transportul aerian este cel mai sigur.

In ultimii zece ani, conform unei statistici realizate de OACI privind numarul persoanelor care folosesc serviciile companiilor aeriene se observa o crestere cu aproximativ 50% a numarului de persoane care utilizeaza acest mijloc de transport.

Intr-o statistica realizata de Boeing, se arata ca rata accidentelor aviatice si numarul deceselor cauzate de acestea se mentin la un nivel mic dar constant in conditiile in care traficul aerian este in crestere.

IATA (International Air Transport Association) este o organizatie mondiala din domeniul aviatiei civile cu sediul la Montreal, Canada, ce reprezinta interesele a peste 230 de companii aeriene din intreaga lume.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X