Aeroportul Da Nang din Vietnam beneficiaza de un nou terminal

This item was filled under [ Aeroporturi ]

Aeroportul Da NangDupa ce a avut cresteri ale fluxului de pasageri de 20% in utimii ani, Aeroportul Da Nang din Vietnam beneficiaza din martie 2012 de un nou terminal. Acesta va avea o capacitate de 4 milioane de pasageri anual. Proiectul de constructie a noului terminal urmeaza sa participe activ la dezvoltarea turismului in zona. Primul terminal al aeroportului are o capacitate de doar 2 milioane de pasageri anual, si totusi in aceste conditii numarul de turisti straini in Vietnam a crescut cu 30% in 2010 si cu 15% in 2011.

Odata cu lansarea noului terminal, pozitia de lider al companiei aeriene Vietnam Airlines in Aeroportul Da Nang este amenintata. Dupa ce timp de 10 ani compania a detinut 91% dintre zborurile ce rulau pe acest aeroport, astazi Vietnam Airlines detine un procent de 81% si inca mai poate scadea. Incepand cu luna aprilie 2012, Jetstar Pacific, companie aeriana low cost, si VietJet Air vor opera noi rute cu plecari de pe Da Nang.

Capacitatea lor de dezvoltare si de dublare chiar a numarului de zboruri a Jetstar Pacific si VietJet Air este cu atat mai mare, cu cat comercializeaza bilete de avion ieftine. Ca raspuns la inaugurarea noilor rute, Vietnam Airlines a decis sa ruleze doua zboruri internationale cu doua destinatii foarte cautate, Beijing si Guangzhou. Avantajul unor bilete ieftine ramane totusi de partea Jetstar Pacific.

In tot acest timp, programul de zboruri la nivel international se extinde, dupa lansarea celui de-al doilea terminal. Destinatiile catre Coreea de Sud sunt foarte cautate, iar companii aeriene precum Asiana si Korean Air deja opereaza zboruri catre aceasta destinatie de pe Aeroportul Da Nang. In plus, AirAsia este cel mai recent operator care a lansat 4 zboruri saptamanale catre Kuala Lumpur, la putin timp dupa inaugurarea terminalului.

Cele mai multe zboruri internationale care vor rula de pe Aeroportul Da Nang vor avea ca principala destinatie Seoul, cu peste 1000 de zboruri pe luna, Kuala Lumpur, cu 720 de zboruri, Beijing (386 de zboruri), Guangzhou (368 de zboruri) si Singapore (300 de zboruri).

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X