Air India va primi primul 787 in 2011

This item was filled under [ Companiile Aeriene ]

Compania aeriana Air India va intra in posesia primului sau avion Boeing 787 Dreamliner in cursul anului 2011, devenind a doua companie din lume dupa All Nipon Airways care va avea in dotare acest model.

Air India

Avionul face parte dintr-o comanda de 68 de avioane facuta in 2006 catre constructorul american de aeronave. Dintre acestea, 50 vor face parte din flota proprie, iar 18 vor fi operate de catre subsidiara low-cost Air India Express.

Air India a cerut ca Boeing 787 Dreamliner sa fie configurat in doua clase: Business si Economy. Avionul va avea 256 de locuri, 18 la prima clasa si 238 la a doua.

Compania aeriana indina este prima companie din lume care va opera avioane Boeing 787 propulsate de motoare General Electric ce ofera un consum redus cu 15%. Avionul este realizat din materiale compozite, si inglobeaza cele mai avansate terhnologii din domeniul aviatiei. Boeing 787 Dreamliner are o autonomie de zbor de pana la 16.000 de kilometri.

Air India este compania aeriana nationala a Indiei, detinuta in intregime de statul indian.

Are o flota compusa din 103 aeronave Boeing si Airbus, cu care opereaza aproximativ 50 de zboruri interne, dar si 26 de curse internationale catre destinatii din Asia, Europa si America de Nord.

Sediul companiei este la Nariman Point, South Mumbai.

Principalele baze aeriene sunt Indira Gandhi Airport si Chhatrapati Shivaji International Airport. Cea de-a treia baza aeriana este programata a fi deschisa pe aeroportul international din Dubai.

Air India va deveni membru al Star Alliance in 2011.

Compania a fost fondata in 1932 de catre J.R.D. Tata sub denumirea de Tata Airlines, si achizitionata de guvernul Indian in 1948, la scurt timp dupa proclamarea independentei Indiei.

Subsidiarele sale sunt Air India Cargo (transport marfuri), Air India Express si Air India Regional.

Air India are acorduri de code-share semnate cu Australian Airlines, Lufthansa, Turkish Airlines, Singapore Airlines si altele.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X