Albania turistica

This item was filled under [ Calatorie ]

Albania turisticaO tara de marimea Olteniei, Albania, va deschide doua noi aeroporturi internationale, pentru a face fata numarului crescand de turisti. Tour-operatorii romani si nu numai au inceput o promovare asiduua a acestei destinatii.

Albania este o tara de numai 28.000 de kilometri patrati (putin mai mare decat Oltenia noastra), dar care are parte de orase istorice bine conservate, cateva regiuni muntoase si litoral la Marea Adriatica si la Marea Ionica.

 

Statul Albaina are o granita destul de intanisa cu Grecia si “fura” din turistii vecinilor estici. La sfarsitul lunii decembrie 2010, albanezii anuntau ca fluxul de calatori pe singurul aeroport cu trafic international (Tirana) a depasit nivelul de 1,5 milioane de calatori pe an.

Potrivit contractului incheiat de guvernul albanez cu firma germana Hochtief, dupa depasirea acestui prag urmeaza deschiderea de noi aeroporturi pentru traficul international. Albanezii vor schimba statutul aeroportului cu trafic intern de la Kukes si vor construi unul nou la Saranda. Pana atunci, compania aeriana Belle Air a introdus doua zboruri saptamanale intre Stansted (Londra) si Tirana, ceea ce cu siguranta va mari numarul de turisti care vin aici in vacante.

Ieftin si aproape de Romania

Traian Badulescu, consultant in turism, explica surpriza albaneza: “Touroperatorii mari din Europa cauta destinatii noi, iar acum au gasit Albania. Si o promoveaza cum pot, iar rezultatele se vad si in topul de pe Lonely Planet. Marele avantaj al Albaniei este asadar noul, ineditul si litoralul la Adriatica si Ionica. Unitatile de cazare sunt bine puse la punct, serviciile cresc de la an la an (chiar daca acum sunt la un nivel mediu), preturile – excelente. Infrastructura este insa punctul lor slab”.

Pentru a intra in Albania ca turist nu este necesara viza. Cu pasaportul in mana, se plateste o taxa de 10 euro la granita. Traseul rutier este fie prin Bulgaria si Macedonia, fie prin Serbia. Din Bucuresti pana la intrarea in Albania sunt aproximativ 800 de kilometri.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X