Capitalele lumii: Amsterdam

This item was filled under [ Bilete de Avion, Calatorie, Zboruri ]

Capitalele lumiiCapitala Olandei si cel mai mare oras din tara, Amsterdamul a devenit in ultimii ani o adevarata mina de aur pentru turistii din toata lumea, care vin aici atrasi de spiritul de libertate care da renumele orasului.

E adevarat ca, pe langa faimosul Cartier cu felinare rosii sau numeroasele cofee shop-uri, orasul are destule atractii turistice care fac sa merite sa rezervi un bilet de avion catre Amsterdam: Rijksmuseum, muzeele Van Gogh ┼či Stedelijk, Hermitage, Casa Anna Frank, muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds si altele.

Amsterdamul este un oras pe ape, supranumit de aceea si Venetia nordului. De altfel, numele sau vine de la raul care il traverseaza: Amstellerdam inseamna „barajul de pe raul Amstel”, asezarea fiind la inceputuri un sat de pescari. Primele atestari istorice dateaza din sec. XII, cand Amsterdamul era doar o comunitate restransa de pescari, insa cu timpul, aceasta s-a extins considerabil. Asa se face ca ajunge in Evul Mediu unul din cele mai importante porturi din Europa, punctul culminant fiind atins in ceea ce s-a numit Perioada de Aur Olandeza – cand Amsterdam a devenit cel mai important centru financiar de pe continent.

Orasul a continuat sa se extinda in secolele XIX si XX, cand vechii structuri a orasului au fost adaugate noi cartiere si suburbii. Au fost pastrate in forma originala canalele datand din sec. XVII, integrate in urma cu cativa ani in patrimoniul universal al UNESCO.

Amsterdam este in prezent unul din cele mai vizitate orase ale Europei. Aproximativ 4.5 milioane de turisti vin anual aici, numarul acestora crescand constant in ultimul deceniu.

Majoritatea atractiilor turistice, dar si majoritatea hotelurilor, sunt localizate in centrul istoric al orasului, iar mijlocul de transport preferat – atat de localnici, cat si de turisti – este bicicleta.

Din Romania, zboruri spre Amsterdam sunt disponibile la Tarom, Lufthansa, Malev, KLM etc.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X