Catedrale din Austria

This item was filled under [ Bilete de Avion, Zboruri ]

Exista nenumarate motive pentru care sa-ti rezervi un bilet de avion spre Austria: partiile de schi, targurile de Craciun, concertele, pietele, cladirile medievale, castelele, dar si catedralele. Multe dintre acestea sunt construite in stil gotic si sunt adevarate mine de aur pentru agentiile de turism, care nu mai contenesc sa le promoveze ca atractii turistice. Si pe buna dreptate: frumusetea lor a rezistat secolelor de razboaie, vitregiilor vremii si distrugerilor oamenilor, si incanta si azi ochii privitorilor.

Catedrala Gurk este printre cele mai populare din intreaga Austrie. A fost construita in orasul Carinthia, intre 1140 si 1200. Arhitectua sa reflecta curentul romanic prezent si des folosit la acea vreme la constructiile religioase, fiind considerata si astazi una din cele mai reprezentantive cladiri in acest stil.

Cladirea propriu-zisa are o forma alungita, cu fatada indreptata spre apus. Cele doua turnuri domina imprejurimile si intregul ansamblu, iar in interior poate fi vizitata o cripta si trei apse. Cea mai veche parte originala a cladirii este cripta, cu cele 100 de coloane ale sale veghind parca teritoriul celor plecati. Numele sau vine de la sfantul care a fost ingropat aici: Sf. Gema din Gurk.

Catedrala Noua din Lintz este o alta cladire celebra din Austria. Constructia sa dateaza de la 1855, insa a fost finalizata abia in 1924. Stilul folosit este goticul de factura franceza. Catedrala din Lintz este de departe cea mai mare din Austria, cu o capacitate de 20.000 de locuri. Nu este insa si cea mai inalta. Cel mai atractiv element al cladirii este fereastra vitrata de pe turn. Aceasta parte a constructiei a fost grav avariata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, astfel incat in ziua de azi nu mai exista geamul original, ci o replica fidela a celui din 1855.

Cei care isi rezerva bilete de avion spre Salzburg – renumita statiune de schi – nu trebuie sa treaca cu vederea Catedrala din oras, construita in sec. XVII in stil baroc. Catedrala din Salzburg se mandreste cu renumele de a fi locul in care a fost botezat marele compozitor Mozart. Pentru asta, macar, merita sa-ti rezervi un zbor in Austria.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X