Cauciucurile de iarna, obligatorii in Austria

This item was filled under [ Bilete de Avion, Zboruri ]

Pentru cei care au ales sa calatoreasca iarna aceasta peste hotare, Ministerul Afacerilor Externe a oferit sfaturi turistilor romani. Astfel, cei care vor sa ajunga in Austria cu masina personala trebuie sa se asigure ca au cauciucuri de iarna. Mai ales pentru regiunile Tirol si Kartner, este vital ca turistii sa se informeze asupra conditiilor de drum si sa se echipeze in consecinta cu toate cele necesare. In perioada 1 noiembrie – 15 aprilie, in Austria e obligatoriu ca autoturismele sa fie dotate cu cauciucuri de iarna.

Cei care merg la schi in regiunile austriece de la granita cu Italia sau Elvetia, in afara de preturile camerei de hotel si al biletului de avion, trebuie sa va mai interesati si de regulile privind achizitionarea si introducerea marfurilor straine dintr-o tara in alta. Obiectele cumparate din Elvetia, de exemplu, nu sunt scutite de taxele vamale la intrarea pe teritoriul Austriei.

Cei care si-au rezervat bilete de avion spre Egipt trebuie sa stie ca viza poate fi obtinuta direct de la aeroport, iar contravaloarea acesteia se achita pe loc, dar numai in cazul in care pasaportul este valabil pentru inca sase luni. Turistii nu au voie sa scoata din tara corali sau scoici – considerate de autoritatile egipteneobiecte de contrabanda.

Pentru Italia, MAE sfatuieste turistii romani sa adopte un comportament firesc si cat mai discret si sa evite pe cat posibil certurile cu localnicii. De asemenea, ministerul intervine si cu ceva sfaturi de bun-simt in alte tari, dar destul de problematice la noi: compostarea biletului pentru transportul in comun, validarea tichetului de tren la urcare, intr-un cuvant, adoptarea unui comportament civilizat si decent.

Pentru Slovacia, MAE atrage atentia ca soferii pot fi opriti in trafic de catre politisti imbracati in civil, care poarta pe maneca o banda reflectorizanta de culoare verde cu inscriptia „Policia”.

In Spania, MAE avertizeaza ca legislatia este extrem de severa in privinta regimului minorilor. Copiii sub 18 ani gasitit neinsotiti pot fi luati imediat in custodie de serviciile sociale. In acest caz, minorii vor fi incredintati din nou parintilor sau tutorilor legali doar in baza unei hotarari judecatoresti.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X