Cele mai bune plaje din Turcia

This item was filled under [ Calatorie ]

Zonele de coasta a Turciei care marginesc Marea Egee si Marea Mediteraneana au o clima temperat mediteraneeana, caracterizata prin veri uscate si ierni umede. Zonele de coasta a Turciei care marginesc Marea Neagra au clima temperat oceanica caracterizata prin veri calduroase si ierni umede. Coasta Marii Negre a Turciei primeste cea mai mare cantitate de precipitatii si este singura regiune a Turciei care are parte de multe precipitatii tot anul.

Coasta de Turcoaz

Cele mai frumoase statiuni turcesti sunt Marmaris si Kemer de pe malul Marii Mediterane, situate aproape de orasele Izmir si respectiv Antalya, care de primavara pana toamna sunt pline de turisti. Litoraul turcesc este considerat unul foarte frumos si accesibil.

Plajele din Turcia sunt la mare cautare printre turistii europeni, si sunt denumite generic “Coasta de Turcoaz”.

Cea mai apreciata plaja este Patara, declarata zona protejata a naturii, lunga de aproape 14 km. In zoan sunt ruine antice ce se pot vizita.

Oludeniz Beach, cunoscuta si ca Blue Lagoon (Laguna Albastra) este la fel de cunoscuta si cautata de iubitorii sporturilor acvatice. In zona sunt multe hoteluri si complexe turistice pentru toate gusturile.

Plaja Olimpos este preferata de turistii care evita aglomeratia, si cauta o atmosfera relaxanta si romantica. Plaja este mai izolata, si este inconjurata de paduri. Si aici se pot vizita ruine romane aflate in apropierea plajei. Olimpos se afla la 75 de km de statiunea Antalya.

O alta plaja renumite este Side, considerata a statiune a tineretului, aflata la 65 de km de Antalya. Orasul Side a fost, pe vremuri, locuit aproape in exclusivitate de pescari. Dupa ce zona s-a dezvoltat din punct de vedere turistic, cei mai multi s-au reprofilat si sunt, in prezent, proprietari de restaurante.

Bilete de avion spre Turcia cu plecare din Romania se pot achizitiona din oferta companiilor aeriene Tarom, Turkish Airways, Pegasus si altele.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X