Cele mai psihedelice locuri din lume – partea a II-a

This item was filled under [ Calatorie ]

Dead VleiFotograful Frans Lanting a capturat intr-o poza una dintre cele mai nerealiste imagini. In timp ce era in misiune in Namibia, pentru un documentar pentru National Geographic, fotograful a descoperit Dead Vlei, un loc colorat intr-un portocaliu strident datorita soarelui diminetii. Pentru a ajunge in acest loc spectaculos, este insa necesar sa se faca rezervari cu cateva luni inainte, existand putine companii aeriene care opereaza zboruri spre Namibia.

Un alt loc spectaculos, umed de data aceasta, este raul columbian Cano Cristales. Considerat drept cel mai frumos rau din lume, Cano Cristales mai este denumit si Raul in cinci culori sau Curcubeul Lichid. Nuantele puternice de galben, verde, albastru, negru si rosu fac din provincia Macarena de Meta una dintre cele mai vizitate zone columbiene.

Cu certitudine, oricine ar privi o poza cu Lacul Hillier din Australia, ar fi convins ca imaginea este prelucrata in Photoshop. Si asta pentru ca lacul apare ca o brazda solida de guma de mestecat de culoare roz. Speculatii pe tema exista insa, considerandu-se ca o cantitate foarte mare de salinitate, combinata cu prezenta unei specii aparte de alge, denumite Dunaliella salina si a unor bacterii roz – halobacteria dau acest aspect straniu lacului.

Unul dintre cele mai psihedelice locuri din lume, se afla mai aproape de tara noastra decat ne-am astepta, asa incat rezervarile pentru bilete de avion ar trebui sa fie ultima grija pentru turistii care vor sa ajunga pe dealurile din vestul Ungariei. Dupa ce in 2010 un rezervor de deseuri s-a deversat pe aceste dealuri, eliberand milioane de litri de namol rosu caustic, arborii din zona par sa faca parte din doua filme diferite: in partea superioara arata normal, in vreme ce partea inferioara arata ca o imagine de pe Marte.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X