Cererea de insolventa a Blue Air, atac direct la imaginea companiei?

This item was filled under [ Companiile Aeriene, Zboruri ]

Cererea de insolventa a Blue Air, ceruta de Carpatair si Service Excellence Solutions, este contestata de compania aeriana low-cost, pe motiv ca nu are datorii catre cele doua firme. Mai mult, operatorul sustine ca toata chestiunea este un atac la imaginea companiei: “Inca odata avem de-a face cu erori judiciare pe care le platim cu totii. Ieri s-a comis un act de injustitie strigator la cer. Exista toate dovezile la dosar ca ne-am achitat debitele. Nu este normal ca noi sa aflam din presa despre o sentinta a tribunalului”, a declarat Luana Stanciu, coordonatorul departamentului juridic al Blue Air.

blue air

Reprezentantii companiei aeriene, printre care si Sherif Ussama, director general, si Gheorghe Racaru, director de strategie si dezvoltare, sustin cu totii ca intreaga “afacere” este in primul rand un atac direct la imaginea companiei, din moment ce Blue Air nu mai are datorii fata de companiile mentionate.

“O potentiala decizie a Tribunalului Bucuresti in sensul deschiderii unei proceduri de insolventa asupra companiei noastre ne-ar surprinde in mod neplacut si am considera-o drept incalcare a drepturilor comerciale de care ar trebui sa ne bucuram, intrucat in momentul de fata noi nu avem nicio datorie fata de cei doi asa-zisi creditori din dosarele de insolventa. In aceste conditii nu poate fi declansata starea de insolventa si nu inteleg, ca cetatean strain, cum sistemul juridic romanesc ar putea permite asa ceva”, a declarat Sherif Ussama, directorul general al Blue Air.

Mai mult, intr-un comunicat emis de compania aeriana low-cost Blue Air la scurt timp de la aparitia in presa a stirilor referitoare la insolventa se arata ca: “Sentinta in acest dosar nu a fost comunicata, nici redactata, nu apare in condica de sedinta a Tribunalului Bucuresti, nici pe site-ul acestei institutii, insa face obiectul a numeroase articole de presa aparute astazi. Din punct de vedere juridic, la acest moment nu exista nicio sentinta judecatoreasca de deschidere a procedurii de insolventa si, teoretic, nici nu ar putea sa existe o astfel de decizie, cat timp la dosarul mentionat sunt depuse toate dovezile ce atesta faptul ca nu mai exista sume in litigiu intre parti.”

Tagged with: [ , ]
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X