Comenzi in valoare de 10 miliarde de dolari castigate de Boeing

This item was filled under [ Zboruri ]

787 Dreamliner Grupul american Boeing va onora o comanda de 43 de avioane de la doua companii aeriene din China, evaluata la 10 miliarde de dolari, potrivit presei internationale.

Compania Hong Kong Airlines va cumpara 32 de aparate de zbor 787 Dreamliner si sase modele 777. Valoarea totala a comenzii se ridica la 8.5 miliarde de dolari. Compania Air China a semnat pentru cinci modele 747-8, adica o comanda in valoare de 1.5 miliarde dolari.

Administratia chineza pentru Aviatie Civila este de parere ca achizitiile de avioane ale companiilor aeriene chineze vor depasi 2.000 de unitati in urmatorii cinci ani. Oficialii Boeing sunt de parere ca piata mondiala a transportului aerian va avea nevoie de 30.000 de noi aeronave pana in 2030, necesare atat in sectorul pasageri, cat si in sectorul marfa.

Oficialii constructorului francez Airbus, rivalul Boeing, sunt de parere ca Asia va deveni cea mai mare piata de aparate de zbor in urmatorii 20 de ani. Producatorul european estimeaza ca, pana in 2029, in zona Asia-Pacific vor fi livrate o treime din aeronavele produse la nivel mondial in urmatorii 20 de ani.

Potrivit analizei companiei franceze, 8.560 de avioane de pasageri in valoare de 1.200 miliarde de dolari urmeaza sa fie livrate in Asia pana in anul 2029.

787 Dreamliner Sectorul transportului comercial de pasageri va continua sa creasca la nivel mondial cu 4,8% pe an in urmatoarele doua decenii si a inregistrat, la nivelul anului 2010, un profit record de 30 de miliarde de dolari, in ciuda faptului ca inca se simt efectele crizei financiare. O prima urmare a acestei cresteri prognozate va fi un pret mediu mai mic al biletelor de avion, si o cota de piata mai mare pentru companiile aeriene low-cost.

Airbus este cel mai mare producator de avioane la nivel mondial, cu o cota de piata de aproximativ 50%. Cu o valoare neta de 74 de miliarde de dolari, valoarea neta a comenzilor Airbus a batut valoarea de 49.5 miliarde de dolari a rivalului Boeing in 2010.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X