Conditiile meteo anuleaza zborurile in Europa

This item was filled under [ Calatorie, Zboruri ]

zborurile in EuropaEuropa se confrunta, din 18 decembrie, cu un val de aer arctic care a inchis aeroporturile si a pus piedici serioase transportului aerian si terestru, in cea mai aglomerata perioada a anului – saptamana dinaintea Craciunului.

Aeroportul Heathrow din Londra a fost inchis de sambata, 19 decembrie, pana luni, 20 decembrie, din cauza vremii nefavorabile care a facut imposibila decolarea sau aterizarea avioanelor in conditii de siguranta.

Stratul semnificativ de zapada a avut de asemenea un rol negativ asupra transporturilor aeriene de pe continent, mai multe tari – printre care Italia, Franta, Belgia – confruntandu-se cu un numar mare de curse anulate sau amanate.

Pe Heathrow, totusi, situatia a fost mai severa decat pe restul aeroporturilor. Aproape toate zborurile spre Londra si dinspre oras au fost anulate, mii de pasageri fiind blocati ore intregi pe aeroport. Aproximativ 30 de tone de zapada au fost indepartate de pe aeroport, din jurul pistelor si din jurul hangarelor pentru aeronave, insa gheata – care nu a putut fi indepartata – a facut imposibila decolarea sau aterizarea in conditii de siguranta.

Al doilea cel mai aglomerat aeroport din Londra, Gatwick, a fost deschis, insa multe zboruri au ramas anulate.

In Germania, cel mai afectat aeroport a fost cel din Frankfurt, a inregistrat 560 de zboruri anulate incepand de duminica dupa-amiaza, dupa ce un val de precipitatii sub forma de ninsoare s-a abatut asupra regiunii.

Pe cel de-al doilea cel mai aglomerat aeroport din Germania, Munchen, au fost anulate 75 de curse aeriene din cele 1.100 care trebuiau operate duminica, 19 decembrie. Majoritatea zborurilor au fost anulate din cauza imposibilitatii de aterizare pe alte aeroporturi din Europa, in Paris, Amsterdam, Bruxelles, a declarat un purtator de cuvant. Avioanele care urmau sa decoleze la Londra au fost redirectionate spre Munchen si pe alte aeroporturi germane, a mai declarat oficialul aeroportului din Munchen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X