Finnair se aliaza cu Flybe in lupta pentru suprematie in zona baltica

This item was filled under [ Companiile Aeriene ]

Companiile aeriene Flybe si Finnair se vor alia formand Flybe Nordic cu scopul de a prelua controlul transportului aerian in zona Marii Baltice si Peninsulei Scandinavice, considerata o zona care nu este exploatata in acest moment la capacitatea maxima, si care are un potential de aproximativ 30 de milioane de pasageri anual.

Finnair

Finnair spera ca beneficiind de experienta Flybe sa-si revigoreze piata interna de zboruri, considerata o piata in declin incepand din 2007.

In acelasi timp, compania aeriana airBaltic isi extinde portofoliul de zboruri in tarile baltice si Finlanda. Air Baltic opereaza 72 de zboruri directe cu plecare din Riga, 2 cu plecare din Vilnius, 2 cu plecare din Tallin (Estonia), precum si rutele non-stop Bergen-Stavanger, Kuopio-Tampere, Kuopio-Lappeenranta, Kuusamo-Lappeenranta, Oulu-Turku, Oulu-Stockholm, Rovaniemi-Tampere, Vaasa-Umea.

Puternicul om de afaceri ucrainean Igor Kolominsky, ce detine deja companiile aeriene Aerosvit, Dniproavia si Donbassaero din tara natala, si-a manifestul interesul in achiztionarea de linii aeriene din peninsula Scandinaviva, cumparand Skyways si City Airline din Suedia, si fiind in plin proces de achizitionare al Cimber Sterling.

Un alt punct fierbinte in zona este compania aeriana Finncomm si a sa retea interna de zboruri. Linia finlandeza transporta anual aproape un milion de pasageri, dintre care 60% pe rute interne, iar ceilalti pe rute operate in numele Finnair. Singurele zboruri internationale din portofoliul propriu sunt cele catre Gdansk (Polonia), lansat la inceputul verii 2011 si avand frecventa zilnica, si cel catre orasul suedez Norrkoping, avand o frecventa de 11 zboruri pe saptamana, operat din august 2009. Compania mai opereaza o serie de zboruri internationale in regim de fransiza, cu destinatii precum Bucuresti, Stuttgart, Tallin, Riga sau Vilnius.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X