Japan Airlines imprumuta 613 mil. $ pentru redresare

This item was filled under [ Companiile Aeriene, Zboruri ]

Japan Airlines (JAL), cea mai mare companie aeriana din Japonia si a sasea ca marime din lume, planuieste sa imprumute aproximativ 613 milioane de dolari pentru redresare, dupa ce in ianuarie 2010 a intrat oficial in faliment.

Japan Airlines

Deja operatorul a intrat intr-un program de restructurare sustinut de guvernul nipon, urmand sa primeasca in jur de un miliard de dolari. Banii provin din fondul Enterprise Tournaround Initiative Group Corp of Japan (ETIC), infiintat de stat si care se pot accesa finantari guvernamentale pentru a salva companii aflate in dificultate.

Operatorul spera totusi sa poata convinge investitorii ca merita sa pompeze capital in Japan Airlines, bani pe care acestia ii vor folosi pentru a pre-intampina eventuale greutati financiare, asa cum a fost cea de anul trecut, care au dus la falimentarea companiei.

Cu toate acestea, asteptarile JAL sunt rezervate: nu multe banci ar imprumuta o companie care nici nu a iesit macar din faliment, iar negocierile pentru contractele de imprumut pentru JAL sunt inca in derulare.

Japan Airlines vrea totusi sa discute cu cateva banci cheie din Japonia, printre care cu Development Bank of Japan, Mizuho Corporate Bank, Bank of Tokyo-Mitsubishi si Sumitomo Mitsui. Compania nu exclude nici abordarea unor alte companii mari din domeniul asigurarilor sau serviciilor de calatorie.

Pana la sfarsitul lunii noiembrie, va fi terminat si planul de restructurare a companiei, urmand sa fie aprobat in aceeasi perioada.

Japan Airlines este compania aeriana nationala a Japoniei, cu sediul pe Aeroportul International Nartia din Tokyo. A fost infiintata in 1951, insa criza economica a determinat falimentul companiei la inceputul anului 2010. Compania aeriana a intrat intr-un program de finantare al Enterprise Turnaround Initiative Corp of Japan (ETIC), fond infiintat de statul japonez, care ofera finantare guvernamentala firmelor aflate in dificultate.

JAL deserveste 161 de destinatii internationale in Asia, cele doua Americi, Europa si Oceania.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X