Lion Air se dezvolta in ritm alert

This item was filled under [ Companiile Aeriene, Zboruri ]

Compania aeriana indoneziana Lion Air a castigat recent premiul anna.aero Asian Annies 2011 pentru compania care a adaugat cele mai multe destinatii noi portofoliului sau (31), precum si premiul pentru cea mai mare crestere a retelei de aeroporturi (17) decernat de acelasi site. Lion Air este cea mai mare companie din Indonezia in domeniul zborurilor interne.

Lion Air

In ultimii doi ani, doar cinci companii aeriene (Ryanair, American Airlines, Delta, JAL si Continental) au achizitionat mai multe aeronave noi Boeing decat Lion Air. In acesti ultimi ani, compania aeriana indoneziana a cumparat 26 de avioane Boeing 737-900ER, cate 13 in fiecare an. Avand plasata o comanda de 178 de aeronave de acest tip in 2005, operatorul aerian mai trebuie sa primeasca inca 139 in anii ce urmeaza. In afara de cele 39 de aparate de zbor 737 luate direct de la Boeing, linia aeriana mai detine patru avioane achizitionate de la companiile aeriene falimentare XL Airways si Futura International Airlines. Deasemenea, Lion Air opereaza un numar considerabil de aeronave 737 modele mai vechi, cateva MD90 ce urmeaza sa fie scoase din uz acest an, si doua 747-400 utilizate in rutele spre Jeddah.

In prima saptamana din februarie, directorul general al operatorului a anuntat ca se are in vedere scoaterea pe piata de actiuni in 2012.

Potrivit surselor interne, linia aeriana a transportat in 2010 peste 17 milioane de pasageri, si isi propune sa 2011 sa atinga cifra de 20 de milioane cu ajutorul noilor aeronave Boeing 737-900 ce vor intregi flota existenta.

In plus, compania aeriana detine Wings Air in totalitate, linie ce opereaza o flota in crestere de aeronave ATR 72-500 de 80 de locuri pe rute scurte, si spre destinatii unde infrastructura aeroporturilor nu permite utilizarea de aeronave Boeing 737-900.

Lion Air este in prezent compania aeriana de top din Indonezia, deservind peste 60 de aeroporturi interne. Baza aeriana a liniei aeriene este, deloc surprinzator, capitala Jakarta.

Lion Air

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X