Pegasus Airlines intra in Romania

This item was filled under [ Companiile Aeriene, Zboruri ]

Compania aeriana low cost Pegasus, din Turcia, isi va face intra pe piata romaneasca, confirmand astfel anuntul viitoarei prezente in tara noastra facut la sfarsitul anului trecut de catre directorul general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Tudor Jidav. Potrivit parerilor celorlalte linii aeriene de pe piata aeriana romaneasca, noul operator nu va afecta pozitia celorlalte companii din zona low cost, pentru ca Pegasus se va axa pe destinatiile din Turcia.

Pegasus Airlines

Compania aeriana Pegasus face parte din randul celor mai mari operatori aerieni din Turcia, cu o flota de 36 de avioane, si opereaza zboruri catre peste 100 de destinatii din 17 state.

Ruta ce deschide portofoliul Pegasus Airlines in Romania este Bucuresti-Istanbul, cu incepere din 16 mai si plecare de pe aeroportul Otopeni de cinci ori pe saptamana (in zilele de luni, miercuri, joi, vineri si duminica). Pretul unui bilet de avion incepe de la 49,99 euro.

Compania aeriana Pegasus are sediul in districtul Halkali din Istanbul, Turcia si a fost in trecut partener charter al liniei aeriene Aer Lingus. Compania este controlata in intregime de Esas Holding. Primul zbor al Pegasus Airlines a fost inaugurat la 15 aprilie 1990, iar primele doua avioane folosite pentru operatiuni au fost de tip Boeing 737-400.

In ianuarie 2005 Esas Holdings a achizitionat compania aeriana Pegasus si l-a numit in cea mai inalta functie pe Ali Sabanci, care a tranformat compania intr-una low-cost. In noiembrie 2005 Pegasus a plasat o comanda de 12 aparate de zbor Boeing 737-800 noi, si una de aceeasi marime in noiembrie 2008.

Incepand cu 2007, este compania aeriana turca cu cel mai mare numar de pasageri transportati.

In prezent, cea mai mare companie low cost din Romania si din Europa Centrala si de Est este Wizz Air, care a transportat anul trecut din si spre Romania 2,1 milioane de pasageri. In total, companiile aeriene low cost prezente pe piata din Romania au transportat anul trecut 4 milioane de pasageri.

Pegasus Airlines

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X