Probleme in cazul comenzilor Boeing

This item was filled under [ Companiile Aeriene ]

Air New ZeelandCompania aeriana Air New Zeeland este primul client pentru modelul Boeing 787-9 si doresc sa inceapa operarea zborurilor cu noua aeronava in anul 2014. Multiplele intarzieri ale programului 787 desfasurat de Boeing i-a facut sceptici, chiar si, pe oficialii Air New Zeeland care erau foarte incantati de dotarile aeronavei ultramoderne. Dupa ce termenul de finalizare al constructiei avionului a fost amanat in repetate randuri, Air New Zeeland a primit avizul companiei Boeing pentru inceperea proiectarii schitei cu interiorul avionului. Pana la finalul toamnei, angajatii Air New Zeeland vor trebui sa trimita schitele companiei Boeing.

Daca oficialii Air New Zeeland au rabdare in ceea ce priveste livrarea B 787, nu acelasi lucru se poate spune despre compania Air India. Reprezentanti operatorului indian au anulat de curand toate comenzile pentru modelul 787-9. Guvernul indian cere despagubiri companiei Boeing pentru intarzierea cu 4 ani a aparatului de zbor. Decizia de a anula toate comenzile, survine dupa ce la inceputul anului compania Japan Airlines a primit prima aeronava B787, iar comenzile Air India nu sunt nici macar in proces de derulare. Aeronava care a intrat in posesia niponilor este structurata in doua clase: 42 de locuri la clasa business si 144 de locuri la clasa economica.

Autoritatile doresc sa ceara despagubiri de 1 miliard de dolari constructorului american, pentru ca, spun ei, au realizat multiple programe de zbor ce urmau lansate incepand cu 2012, planuri care au necesitat eforturi financiare importante.

Boeing este un producator de avioane cu sedul central in Seattle, Washington. Infiintata in anul 1916, compania americana a inregistrat in anul 2011 un profit de peste 4 miliarde de dolari. La nivel mondial, Boeing se afla pe locul 3, dupa veniturile incasate anual, reprezentand compania cu cea mai mare valoare din Statele Unite. Printre clientii europeni ai Boeing se numara si Air France, British Airways si Tarom.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X