Roma – cel mai fascinant oras al Europei

This item was filled under [ Calatorie ]

RomaRoma este capitala italiei si este situate pe malul fluviului Tibru. Orasul a fost capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice, a Italiei modern si unul dintre cele mai importante centre de moda. Roma are o populatie de 2, 9 milioane de locuitori, iar aria metropolitan in jur de 4 milioane. Este de asemenea un important centru turistic, muzeele si expozitiile acestui oras sunt considerate comori ale lumii. In centrul Romei se afla Vaticanul unde gasim Sfantul Scaun. Vatican este cel mai mic stat din lume si este capitala catolicilor de pretutindeni. Va recomandam sa vizitati:

Piazza del Popolo (Piata poporului) este locul potrivit in care sa va incepeti turul orasului. Piata este grandioasa si se gaseste in centrul orasului. Timp de secole, aceasta a fost zona de primire a celor ce veneau din nord si intrau pe poarta principal – Poarta Flaminia. Ramasite din zidurile orasului mai pot fi vazute si astazi. Este surprinzator cum aceasta piata minunata a fost folosita in secolul al XIX-lea pentru executii. In mijlocul pietei se afla obelicsul egiptean de culoarea nisipului acoperit de hieroglifele sculptate. Se crede ca obelicsul se afla in Piazza del Popolo din secolul al XIII-lea si a fost adus aici inainte de secolul X i.Ch. can Imperiul Roman a fost in apogee.

Maxxi – Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo este muzeul de arta al secolului XXI si reprezinta tot ce este nou si indreptat catre viitoarele generatii. Misiunea muzeului este de a promova arta si arhitectura ultra-moderna prin expozitii temporare pe ecrane alaturi de show-uri permanente a unui mix de artisti italieni si internationali, inclusiv Gilbert, George si Anish Kapoor. Muzeul este deschis Marti, Miercuri, Vineri si Duminica, intre orele 11:00 su 19:00, iar Joi si Sambata intre orele 11:00 si 22.00. Intrarea costa 11 Euro.

Castel Sant’Agelo este urmatoarea oprire pe care v-o recomandam. Pe malul fluviului Tibru, aproape de Vatican gasiti locul perfect sa dati timpul inapoi la secoulul al II-lea. Structura este cilindrica si este construit ca si mausoleul Imparatului Hadrian. Muzeul este deschis de marti pana duminica intre 9:00 si 19:50.

Bilete de avion low-cost pentru Roma gasiti la cele mai avantajoase tarife pe site-urile de specialitate. Rezervarile hoteliere, de asemenea, puteti sa le faceti online. Nu uitati sa va achizitionati si asigurarile de calatorie.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X