Romania a fost vizitata de peste 5 milioane de turisti straini

This item was filled under [ Calatorie ]

Institutul National de StatisticaInstitutul National de Statistica (http://www.insse.ro/) a prezentat publicitatii un raport cu numarul de turisti straini ce au vizitat tara noastra in primele opt luni ale anului 2012. Potrivit raportului emis de INS, numarul de straini ce au venit in tara noastra in 2012 este mai mare cu 5,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Turistii straini ce viziteaza Romania sunt provin din Europa

Raportul emis de INS releva faptul ca 94.2% din turistii straini au provenit din Europa, iar din statele membre Uniunii Europene aproximativ 57,8%. Reprezentantii companiilor aeriene care ruleaza zboruri ieftine in Romania au relatat ca cel mai mare numar de bilete de avion ieftine catre Bucuresti a fost cumparat de persoanele din Ungaria cu un procent de 32,4%, urmat de locuitorii din Bulgaria cu 19,7%, Germania 9,5% si Italia 7,2%. Tot pentru primele opt luni ale anului, raportul de cercetare emis de Ins prezinta ca 78,8% dintre unitatile de cazare publice au fost ocupate de turistii straini. In perioada 1 ianuarie – 31 august 2012, strainii care au vizitat Romania au ales, cu precadere, sa se cazeze la hoteluri din Bucuresti, numarul de primiri fiind mai mare cu 9.6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul de innoptari ale turistilor straini in tara noastra au acumulat suma de 13.355 de milioane, o cifra cu 8,5% mai mare fata de perioada ianuarie – august 2011. Tot din raportul emis de INS, reiese ca majoritatea turistilor straini au platit in medie pentru trei nopti de cazare. Autoritatile de la Ministerul Turismului sunt de parere ca trebuie sa se puna mai mult accent pe obiectivele turistice culturale ale Romaniei, pentru a atrage turistii straini.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare pentru primele opt luni ale anului 2012 a fost de 26,6% pe totalul unitatilor de cazare touristic. Cel mai mare indice de utilizare neta de cazare s-a inregistrat pentru hoteluri unde cifra a fost in crestere cu 32,8% fata de anul 2011. In luna august 2012, numarul de innoptari ale turistilor straini in unitatile de cazare publice a inregistrat o crestere de 5,5% fata de luna precedenta.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X