Ryanair: Trafic de pasageri record in 2010, in crestere cu 10%

This item was filled under [ Zboruri ]

RyanairRyanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, a inregistrat anul trecut un trafic de pasageri record, de 72 milioane de calatori, in crestere cu 10% fata de anul precedent, se arata intr-un anunt al companiei.

Ziua cu cel mai mare trafic de calatori a fost 30 iulie, cand peste 255.000 de pasageri au zburat la bordul avioanelor Ryanair.

De asemenea, ziua cu cele mai multe rezervari de bilete de avion, de respectiv 310.000, a fost 26 aprilie.

Ryanair a inregistrat o crestere de 17% a profitului dupa plata taxelor, excluzand cheltuielile exceptionale, in prima jumatate a anului fiscal, incheiat in septembrie, de respectiv 452 mil. euro.

Oficialii Ryanair au anuntat introducerea cursei Constanta – Bologna, chiar daca in urma cu ceva timp declarau ca: “nu am fost primiti cu bratele deschise in Romania. De aceea am ales doar doua aeroporturi mici, care au inteles importanta unei curse Ryanair.” Aceasta era declaratia data la lansarea Ryanair in Romania, in aprilie 2008, de Tomasz Kulakowski, pe atunci director de vanzari al Ryanair pentru Europa Centrala si de Est.

Ryanair este o companie aeriana low-cost irlandeza, infiintata in 1985, avand sediul central pe Aeroportul din Dublin. Compania opereaza 250 de aeronave Boeing 737-800 catre peste 1100 de rute in Europa si Maroc, de pe aproximativ 45 de baze.

Compania a cunoscut o expansiune rapida, in principal datorita politicii agresive de preturi practicate. In Romania, Ryanair opereaza din 2008.

Ryanair ofera bilete de avion catre Larnaca, Graz, Klagenfurt, Linz, Salzburg, Charleroi, Plovdiv, Pula, Zadar, Osijek, Brno, Praga, Aarhus, Billund, Talinn, Tampere, Leppeenranta, Beauvais, Bergerac, Beziers, Biarritz, Bordeaux, Brest, Carcassonne, Dinard, Figari, Grenoble, Lille, La Rochelle, Marsilia, Nisa, Poitiers, Altenburg, Berlin, Bremen, Weeze, Kos, Rodos, Volos, Cork, Dublin, Bari, Ancona, Bologna, Bergamo, Brescia, Cagliari, Genova, Roma, Venetia, Verona, Riga, Kaunas, Oslo etc.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X