Situatiile imprevizibile din aeroporturi si rezolvarile lor

This item was filled under [ Companiile Aeriene, Zboruri ]

AvionulAvionul este considerat in ziua de azi cel mai sigur mijloc de transport. Exista totusi situaţii imprevizibile: avionul are întârzieri, se anulează cursa în ultimul moment sau se pierd bagaje.

Dacă avionul are întârziere mare, compania aeriană e obligată să pună la dispoziţie mâncare şi băutură răcoritoare, cazare la hotel şi posibilitatea de a-i informa pe cei dragi sau pe partenerii de afaceri de intarziere.

Ipoteza se aplică în cazul întârzierilor de două ore sau mai mult (pentru zboruri de cel mult 1.500 de kilometri), a întârzierilor de trei ore sau mai mult pentru zborurile intracomunicate mai lungi sau alte zboruri cuprinse între 1500 şi 3500 de kilometri sau a întârzierilor de patru ore ori mai mult (până în cinci ore!) pentru zborurile extracomunitare de peste 3500 de kilometri.

In acelasi timp compania aeriana este obligata sa elibereze un document cu toate drepturile, in calitate de pasager. Daca intarzierea aeronavei e mai mare de cinci ore, compania e nevoita sa ramburseze valoarea biletului de avion. Asta se intampla insa doar in cazul in care pasagerul se hotaraste sa renunte complet la zbor.

In alte cazuri de intarzieri, calatorii nu pot fi despagubiti.

Daca zborul a fost anulat, din motive ce tin de linia aeriana, compania este obligata sa plateasca valoarea biletului, in termen de sapte zile, sau sa ofere un alt mijloc de transport pana la destinatie.

In cazul in care se pierd bagajele, se pot cere despagubiri oriunde in lume, atat pentru pierderea lui, cat si pentru eventualele distrugeri, deteriorari, chiar si intarzieri ale bagajului in timpul unui zbor operat de o companie aeriana din UE.

Dreptul la o compensatie este de cel mult 1.220 de euro daca bagajul este pierdut, deteriorat sau chiar intarziat, potrivit europa.eu

Cum sa procedeaza? Spre exemplu, daca s-a deteriorat bagajul, trebuie depusa o reclamatie la compania aeriana cu care s-a zburat, in maximum sapte zile de cand s-a primit bagajul. Acelasi lucru se poate face si daca echipamentul a intarziat, in termen de 21 de zile.

Cine rezolva conflictele? Toate statele Uniunii Europene au diverse organisme nationale independente, care se ocupa de plangerile pasagerilor si de orice alt conflict, litigiu legat de companiile europene.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X