Tarom nu reia cursele catre SUA

This item was filled under [ Companiile Aeriene ]

TaromPresedintele Traian Basescu a declarat ca nu exista posobilitatea ca Tarom sa preia cursele catre Statele Unite ale Americii. Traian Basescu a precizat ca operatorul aerian nu are capacitatea sa opereze zboruri pe distante atat de lungi, in conditiile in care pierderile Tarom sunt foarte mari. Intrebat de jurnalisti de posibilitatea reluarii curselor dintre Romania si SUA de catre compania aeriana Tarom, Basescu a raspuns categoric nu. In prezent, Tarom nu poate face fata concurentei si cererii mari de bilete de avion pentru destinatii din Statele Unite, in conditiile in care compania romaneasca opereaza zboruri cu aeronave Airbus 310 care au o capacitate de doar 180 de locuri.

Traian Basescu le-a spus romanilor din Chicago ca Tarom nu mai este o companie suventionata de guvern si trebuie sa se comporte ca o companie privata pe o piata libera. Daca Tarom ar incepe rularea de zboruri catre Statele Unite, pierderile ar fi din ce in ce mai mari. Basescu a precizat ca fiecare cursa catre SUA ar aduce pierderi de cateva zeci de mii de dolari. Presedintele Romaniei nu a putut da un pronostic clar privind reluarea zborurilor catre SUA de catre Tarom. Basescu a declarat ca directia UE nu este certa in acest moment, iar Romania este in topul tarilor neperformante pe timp de criza economica. Gabriela Bordea, director general al Tarom, nu a dorit sa comenteze declaratiile presedintelui Traian Basescu facute in vizita sa oficiala la Chicago cu ocazia summit-ului NATO.

Tarom este o companie aeriana romaneasca, avand sediul central in Bucuresti, pe Aeroportul International Henri Coanda. Tarom detine o flota de 23 de aeronave si ruleaza curse catre 53 de destinatii nationale si internationale. Membra a aliantei Skyteam, Tarom a inregistrat profit pentru prima data in anul 2004. In anul 2007, operatorul aerian a inregistrat o cota de piata de 34%, iar in 2008, de 30%.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X