Traficul de pasageri in august, avans de 6.6%

This item was filled under [ Uncategorized ]

Potrivit Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA), traficul de pasageri si-a incetinit cresterea in luna august, la 6.4% fata de 9.5% in iulie, pe fondul unei temperari a redresarii economice globale.

Canada

"Majorarea rapida a cererii, la care am asistat in prima parte a acestui an, nu mai este de actualitate. Incetinirea cresterii cererii corespunde asteptarilor noastre privind un sfarsit de an dificil, in conditiile in care masurile guvernamentale de stimulare iau sfarsit fara sa fi generat o imbunatatire a conditiilor pe piata muncii", declara Giovanni Bisignani, CEO al IATA.

Avansul mai lent al cererii din cel de-al doilea semestru din 2010 va continua si in 2011, iar IATA anticipeaza o imbunatatire a randamentelor, pe masura ce capacitatea de transport creste mai repede decat cererea.

Pe de alta parte, in luna august a acestui an, companiile aeriene au vandut mai multe bilete de avion, iar cifrele arata o crestere la nivel global cu 2% a pasagerilor, peste nivelul anterior crizei economice.

Comparativ cu perioada similara din 2009, companiile aeriene au inregistrat cresteri de 5 procente in august.

In consecinta, IATA a modificat estimarile initiale privind profitul realizat de transportatorii aerieni pentru anul acesta, la 8.9 miliarde de dolari, pe fondul unei reveniri puternice a industriei aviatice.

IATA este o organizatie comerciala internationala a companiilor aeriene, cu sediul in Montreal, Quebec, Canada. A fost infiintata in aprilie 1945 la Havana, Cuba, ca succesoare a International Air Traffic Association care fusese formata la Haga, in 1919, anul in care au fost lansate primele servicii aeriene regulate internationale.

Principalul obiectiv al asociatiei este asistenta companiilor aeriene in desfasurarea unei competitii legale si loiale, precum si asistenta la uniformizarea preturilor.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X