Traficul pe Heathrow afectat la sfarsitul lui 2010 din cauza ninsorilor

This item was filled under [ Zboruri ]

Aeroportul Heathrow din Londra, considerat a fi cel mai aglomerat aeroport din Europa, şi pe locul trei mondial după aeroporturile din Atlanta şi Beijing, a inregistrat o scadere a numarului de pasageri de 9,5% in luna decembrie 2010, din cauza ninsorilor care au perturbat traficul aerian. BAA, compania care il opereaza, a inregistrat pierderi totale de peste 37 milioane de dolari, potrivit Bloomberg.

Heathrow

Se estimeaza ca traficul pe toate cele sapte aeroporturi operate de BAA in Marea Britanie (Heathrow si Stansted din Londra, Edinburgh, Glasgow, Aberdeen, Southampton si Naples) a scazut cu aproape 11%.

Pierderile inregistrate de Heathrow datorate anularii multor zboruri dar si a consecintelor anularii acestora se estimeaza ca au fost de 19 milioane de lire (29,5 milioane de dolari).

Directorul BAA, Colin Matthew, a prezentat scuze din partea companiei pentru problemele din decembrie. Chiar inainte de Craciun, el a anuntat ca sa va desfasura o ancheta pentru a se stabili ce lectii trebuie invatate din respectiva situatie. Rezultatele vor fi anuntate la 11 martie.

Deasemenea, el a mai anuntat ca renunta la prima anuala avand in vedere pierderile financiare ale companiei datorate conditiilor meteorologice.

Ninsorile puternice care au afectat Marea Britanie luna trecuta au impus inchiderea aeroportului Heathrow pentru patru zile, intre 19 decembrie – 23 decembrie.

Virgin Atlantic Airways, a doua mare companie aeriana de pe Heathrow, detinuta in prezent de Virgin Group al lui Sir Richard Bronson si Singapore Airlines, a anuntat saptamana trecuta ca pierderile suferite in cele patru zile in care aeroportul a fost inchis au insumat 10 milioane de lire sterline (15,7 milioane de dolari). Operatorul a mai adaugat ca a fost nevoit sa anuleze mai mutle zboruri, din cauza imposibilitatii temporare de a decola sau ateriza pe Heathrow. Managementul deficitar a fost cauza problemei, au sugerat oficialii operatorului.

La nivelul anului 2010 traficul pe Heathrow a scazut cu 0,2% pana la 65,7 milioane de pasageri.

Heatrow nu a fost singurul aeroport inchis in decembrie, si alte aeroporturi avand de suferit din pricina vremii capricioase.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X