Viitorul pentru Malaysia Airlines

This item was filled under [ Companiile Aeriene ]

Compania aeriana Malaysia Airlines a anuntat ca va disponibiliza 6000 din cei 20 000 de angajati ca parte a planului sau de restructurare, preconizandu-se obtinerea unui profit peste patru ani. Ramura de investitii a guvernului malaezian, statul fiind actionar majoritar al companiei aeriene, intentioneaza ca Malaysia Airlines sa fie supusa unei restructurari prin transformarea ei intr-o companie aeriana cu o resursa umana adecvata si cu contractele si practicile potrivite, care sa duca la cresterea vanzarilor de bilete de avion.

Malaysia Airlines

Asa cum era de asteptat, acest plan presupune si renuntarea la anumite rute de zbor, detaliile urmand insa a fi perfectate dupa instalarea noii echipe manageriale. In acelasi timp, statul va investi aproape doua miliarde in bail-out pentru a sustine bugetul companiei pe perioada tranzitiei, restructurarii si rebrandingului.

Lasand deoparte cele doua tragedii aviatice prin care a trecut, analistii sustin ca erau destule lucruri care mergeau prost in sanul companiei aeriene, fiind absolut necesare schimbari la nivel de management. Au fost aduse in discutie contractele paguboase cu furnizorii, Malaysia Airlines suportand costuri semnificativ mai mari comparativ cu standardul din piata sau cu alte companii aeriene. Analistii se intreaba daca a fost luata in calcul si abordarea segmentului de piata low cost.

Se pare ca numele companiei va supravietui operatiunii de rebranding. Pana la tragedia cu zborul 370, Malaysia Airlines era in curs de a efectua o expansiune rapida atat in ceea ce priveste zborurile domestice, cat si in ceea ce priveste retelele regionale. In 2013, numarul de clienti crescuse cu 29 la suta, ceea ce constituia un record de pasageri. Noul board de conducere va dezvalui cel mai probabil modificarile operate in ceea ce priveste rutele de zbor si detaliile rebrandingului.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.
X